جزئیات سفر رییس‌جمهور به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل از زبان مهاجرانی

سخنگوی دولت درباره سفر رییس‌جمهور به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: تأکید بر منافع ملی، رساندن صدای ملت ایران به دنیا خصوصاً بعد از تجاوز اسرائیل به ایران از جمله موضوعات مدنظر در این سفر خواهد بود.
جزئیات سفر رییس‌جمهور به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل از زبان مهاجرانی

به گزارش پارسینه و به نقل از تسنیم، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبری صبح امروز، سه‌شنبه، خود با خبرنگاران طی سخنانی ضمن تبریک فرارسیدن ولادت حضرت پیامبر اکرم(ص) و حضرت امام صادق(ع) و هفته وحدت، بیان کرد: اگر مسلمانان متحد بودند چنین وقایعی مانند اتفاقات غزه را شاهد نمی‌بودیم.

وی با اشاره به دیدار اخیر اعضای دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: ایشان تأکید کردند که اصحاب رسانه سعی کنند بر نقاط قوت کشور تمرکز داشته باشند و این به‌معنای نداشتن نقطه ضعف نیست ولی تمرکز بر نقاط قوت قرار بگیرد. ایشان تأکید داشتند که فضای کار و تلاش بر فضای نه جنگ و نه صلح غلبه کند و این وظیفه ما و همگان است، از دیگر تأکیدات ایشان مسئله تولید بود و دولت نیز در این زمینه وظیفه دارد.

دیگران چه می خوانند:

سخنگوی دولت با اشاره به جلسه غیرعلنی امروز دولت و مجلس گفت: در این نشست نیز همه تأکید داشتند که با همدلی می‌توان مسائل کشور را حل کرد و پیش برد، هم‌چنین در این جلسه بر مسئله انجام چابک‌سازی دولت هم تأکید شد.

 

مهاجرانی اضافه کرد: سازمان برنامه و بودجه اولویت درآمدها و مخارج را مطرح کرد و در این نشست برای راهکارهای جدید برای حل مشکلات تصمیم‌گیری شد و ما نظرات نمایندگان را شنیدیم. اصلاح ساختار بودجه و تراز کردن دخل‌وخرج کشور از موضوعات مطروحه بود که مورد بررسی قرار گرفت، بحث اصلاح ساختار بودجه‌ای توسط مراکز پژوهشی و کارشناسی در حال بررسی است. رییس مجلس نیز اجماع‌سازی موضوعات اساسی و معیشت مردم را مورد تأکید قرار داد.

 

وی درخصوص سفر اخیر رئیس‌جمهور به چین اظهار داشت: هیئت ایرانی برنامه‌های مختلف و متعددی داشت و موارد خوب و مطلوبی مطرح شد. این سفر سه بخش داشت که شامل حضور در دو اجلاس، شرکت در رژه و دیگری دیدارهای دوجانبه بود.

سخنگوی دولت با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: روز گذشته بیستمین جلسه شورای راهبری برنامه هفتم به‌ریاست معاون اول دولت  برگزار شد و این کار به‌صورت جدی دنبال می‌شود. در سال اول برنامه، 160 آیین‌نامه تحویل دبیرخانه دولت شده که 130 آیین‌نامه در مسیر ابلاغ و اجراست.

 

مهاجرانی درخصوص اقدامات دولت در عرصه تولید گفت: 820 پروژه راکد احیا شده و 4000 پروژه هم ارتقا داده شده است.

وی درباره اقدامات دولت برای آزادی مهدیه اسفندیاری که در فرانسه دستگیر شده است، عنوان کرد: سفارت ایران در فرانسه چهار نوبت پیگیری کرده‌اند و مقامات کنسولی 13 مرتبه پیگیری داشتند و اقدامات حقوقی، سیاسی و گفت‌وگو با نهادها انجام گرفته است و امیدواریم هرچه زودتر شاهد آزادی وی باشیم.

سخنگوی دولت درباره کالابرگ الکترونیکی اظهار داشت: ان‌شاءالله مرحله اول آن چهارشنبه واریز خواهد شد.

مهاجرانی درخصوص ساعت کاری ادارات خاطرنشان کرد: با توجه به ادامه افزایش دما، ساعات کار تا پایان شهریورماه تغییری ندارد و اگر دولت تصمیم دیگری نگیرد، به ساعت‌های قبل برمی‌گردیم.

وی درباره سفر رییس‌جمهور به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: تأکید بر منافع ملی، رساندن صدای ملت ایران به دنیا خصوصاً بعد از تجاوز اسرائیل به ایران از جمله موضوعات مدنظر در این سفر خواهد بود که حضور در مجمع سازمان ملل را پررنگ‌تر می‌کند. رییس‌جمهور ملاقات‌های دوجانبه‌های خواهند داشت. مسئله فلسطین و غزه هم در دیدار با سران کشورهای اسلامی از موضوعات مورد بحث خواهد بود، این سفر با تیم مورد نیاز انجام می‌شود.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال تسنیم درخصوص سرانجام اعطای سهام عدالت به متولدان سال 1400 به بعد بیان کرد: طبق ماده 11 قانون حمایت از جوانی جمعیت، دولت باید به متولدان سال 1400 به بعد سهام صندوق‌های قابل معامله داده شود، این سهام در سال 1401 معادل یک‌ونیم میلیون تومان ارزش داشته و سال 1402 نیز ارزش آن دو میلیون و سیصد هزار تومان بود و منابع لازم برای آن دو سال تأمین شده است و بیش از 671 هزار نفر از متولدان ثبت‌نام داشته‌اند.

مهاجرانی در ادامه در پاسخ به این سؤال؛ "متولدان سال‌های بعد از 1402 باید در این زمینه چه کنند و آیا شامل آنان نیز خواهد شد یا خیر؟" بیان کرد: دولت به تکالیف قانونی خود از جمله این تکلیف قانونی متعهد است و آن را اجرا می‌کند.

مهاجرانی درباره برنامه دولت برای تأمین پایدار گاز برای زمستان، گفت: تلاش دولت بر این است که زمستان را با شرایط بهتری بگذرانیم و آمادگی‌ها برای تأمین گاز صورت گرفته و اولویت بر مصرف خانگی و تجاری است و تولیدی‌های کوچک هم مد نظر خواهند بود. برای برخی صنایع هم میتوان از سوخت‌های جایگزین استفاده کرد. البته باید مصرف مدیریت شود و صرفه‌جویی و مصرفِ بهینه، در دستورکار همگان باشد. 

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درخصوص حذف برخی افراد از یارانه‌بگیران، بیان کرد: دولت در همه امور بر شفافیت تأکید دارد. این شفافیت در موضوع یارانه مضاعف خواهد بود؛ طبق قانون، وزارت کار سالی دوبار  موضوع دهک‌بندی‌ها و حتی صدک‌بندی‌ها را باید بروزرسانی کند. طبق آمار سازمان برنامه و بودجه، 180 هزار خانوار از دهک 10 خارج شدند. این نشان می‌دهد عملیات بروزآوری دهک‌ها در حال انجام اما اگر که هر یک از شهروندان ابهامی داشتند به سامانه رفاهی مراجعه کنند.

مهاجرانی درباره پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری و کوتاه‌تر شدن این صف، خاطرنشان کرد: تاکنون 229 هزار فقره به مبلغ 76 همت تسهیلات ازدواج و 197 هزار فقره به مبلغ 17 همت تسهیلات پرداخت شده است. برای امسال 200 همت در زمینه وام ازدواج پیش‌بینی شده است. برای کوتاه کردن صف نیز امکان خرید محصولات ایرانی هم مد نظر است که در حال بررسی است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته می‌شود اسناد آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای درز کرده، درخصوص اظهارات گروسی درباره اورانیوم‌های غنی‌ شده ایران و هم‌چنین سرانجام خروج ایران از ان‌پی‌تی، اظهار داشت: در ماه می، دو مورد از اسناد از فردو به وین منتقل شد و بعد از اعتراض ایران، مجوز آن دو بازرس لغو شد. همکاری ایران و آژانس در چارچوب قانون مجلس خواهد بود. ضمناً به‌مانند وزیر خارجه باید بگویم که ما به اورانیوم‌ها دسترسی نداریم. درخصوص ان‌پی‌تی نیز باید گفت که هر کدام از قوا نکاتی درباره این مسأله دارند ولی در نهایت جمع‌بندی با کلیت نظام است و دولت هم آن تصمیم را دنبال خواهد کرد. 

 

جزئیات سفر رییس‌جمهور به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل از زبان مهاجرانی

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟