به گزارش پارسینه، همزمان با پاسخ موشکی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی تعداد زیادی از شهرک نشینان یهودی برای در امان ماندن از این حملات با کشتی از سرزمین های اشغالی خارج شدند و به قبرس رفتند که طی دوسال بعد از جنگ 7 اکتبر به حیات خلوت صهیونیستها تبدیل شده است.
نزدیک ترین و امن ترین مقصد برای این شهرک نشینیان یهودی جزیره قبرس است که روابط سیاسی خوبی هم با تل آویو دارد و در مقایسه با اردن و مصر هم از نظر اجتماعی جای امن تری برای این صهیونیستها محسوب می شود.
اما حالا گزارش هایی منتشر شده درباره اینکه مردم قبرس جنوبی به شدت نسبت به حضور این یهودیان و خرید زمین توسط آنها نگران هستند. براساس گزارش عرب پوست شخصیت های حزبی در قبرس با هشدار نسبت به این مساله تاکید دارند که خرید زمین توسط اسرائیل در نزدیکی زیرساختهای حیاتی و مناطق حساس، یک تهدید جدی ملی محسوب میشود.
در همین زمینه «استفانوس استفانو» دبیرکل حزب چپگرای آکل (مهمترین حزب اپوزیسیون)، در یک کنفرانس حزبی با اشاره به اینکه اسرائیلیها بدون نظارت در حال خرید زمین هستند و گفت: کشور ما از ما گرفته میشود، اسرائیل ما را اشغال میکند.
وی اظهار داشت: «ما شاهد توسعه یک پدیده هستیم، اسرائیلیها درحال ساخت مدارس و کنیسهها، گتوها(شهرک های یهودی نشین) هستند. ما شاهد خرید سازمانیافته مراکز اقتصادی مهم و زمینهای وسیع در قبرس توسط اسرائیلیها هستیم.»
استفانو دولت قبرس جنوبی را به اجازه دادن به فروش «بیقید و شرط» زمین متهم کرد و از «نیکوس کریستودولیدس» رئیس جمهور خواست فوراً مداخله کند.استفانو تأکید کرد که اظهارات او ناشی از بیگانههراسی یا یهودستیزی نیست، بلکه نگرانیهای واقعی در مورد حاکمیت ملی است.
وی پیش از این سخنرانی در مصاحبه ای رادیویی هم گفته بود که اسرائیل در حال آمادهسازی یک «حیاط خلوت» در قبرس است که باید زنگ خطری برای ما باشد.
روزنامه پولیتیس مهمترین روزنامه قبرس یونانی هم طی گزارشی از افزایش خرید زمین توسط اتباع رژیم صهیونیستی در این جزیره پرده برداشت.این گزارش با تیتر «قبرس سرزمین موعود دیگر است... چرا یهودیان در قبرس زمین میخرند؟» جنجال رسانه ای در این کشور به راه انداخته است. این گزارش تاکید می کند که اغلب یهودیان زیادی خانه و زمین در بخش یونانی خریداری کردهاند و پس از جنگ اخیر با ایران به آنجا هجوم آوردهاند.
اظهارات استفانو واکنشهای خشمگینانهای را در تلآویو برانگیخته ولی دولت قبرس همچنان از اظهار نظر خودداری کرده است.
اورن آنولیک سفیر رژیم غاصب صهیونیستی در نیکوزیا به شدت واکنش نشان داد و گفت: «با نگرانی عمیق، ظهور گفتمان یهودستیزانه بیسابقهای را در گفتمان عمومی قبرس مشاهده و محکوم میکنیم که الگوهای تاریک گذشته را با نظریههای توطئه به یاد می آورد.»
این دعوای سیاسی در فضای مطبوعات صهیونیستی هم بازتاب داشته که البته مطابق انتظار صهیونیستها با برچسب یهودستیزی وارد میدان شدند. روزنامه یدیعوت آحارانوت در سرمقالهای با اشاره به هشدار دبیرکل حزب آکل که دومین حزب بزرگ قبرس است، تاکید کرد که این اظهارات «یهودستیزی» است.
البته نکته جالب اینجاست که در زمانی که جورج بالفور نخست وزیر انگلیس که بعد از جنگ اول جهانی به دنبال مکانی برای انتقال یهودیان بود، قبرس یکی از گزینه های روی میز برای کوچ دادن یهودیان محسوب می شد.
با این حال هیات حاکمه لندن به دلیل موقعیت راهبردی و تاریخی فلسطین تصمیم گرفت بجای مقاصد دیگر از جمله آرژانتین و قبرس، یهودیان صهیونیست را به فلسطین بفرستد تا شرایطی که امروز خاورمیانه شاهد آن است، رقم بخورد.
انتهای پیام/
0 دیدگاه